Iedereen moet het plezier kunnen ervaren van samen musiceren. Daarom zijn wij trots op onze drie verschillende orkesten van drie verschillende niveaus.

Groot Harmonieorkest

Het Groot Harmonieorkest is het oudste orkest van Christelijke Harmonievereniging Crescendo waarbij het muzikale niveau hoog in het vaandel staat. De meer ervaren leden spelen in dit orkest. Naast hard werken tijdens de repetitie is er altijd gelegenheid voor een gezellig gesprek en een kop koffie.

Klik hier om de artistieke visie en richting van het GHO te lezen.

Het Groot Harmonieorkest repeteert wekelijks op donderdagavond van 19:45 – 22:00 uur in de Julianakerk in Sassenheim.

Tweede Harmonieorkest

Het Tweede Harmonieorkest is een orkest met een informele sfeer waar gezelligheid voorop staat. Leden van verschillende niveaus zitten samen in één orkest. Sommige leden zijn net uit het Opleidingsorkest gekomen, anderen spelen al vele jaren in het orkest. Er wordt een grote variatie aan muziekstijlen gespeeld, van jazz naar top-40, naar een klassiek werk.

Het Tweede Harmonieorkest repeteert wekelijks op dinsdagavond van 19:30 – 21:00 uur in de Julianakerk in Sassenheim.

Opleidingsorkest

Jong en oud komen in het Opleidingsorkest samen om de basisbeginselen te leren van het musiceren in een orkest. Iedereen krijgt de kans om muziek te maken. Het orkest doet niet alleen mee aan concerten in Sassenheim, maar neemt ook deel aan festivals om zich te meten met andere harmonieorkesten. Het is een ontzettend enthousiaste en leergierige groep muzikanten.

Het Opleidingsorkest repeteert wekelijks op zaterdag van 17:00 – 18:15 uur in de Julianakerk in Sassenheim.

Onze Dirigenten

Willem van Zee
Willem van ZeeGroot Harmonieorkest
Willem is in 1993 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en sinds 1996 dirigeert hij orkesten uit de eerste en tweede divisie. Hij zoekt daarbij de balans tussen enerzijds het behalen van een zo hoog mogelijk niveau als geheel, en anderzijds recht doen aan datgene wat muzikanten van verschillend niveau uit hun lidmaatschap van het orkest willen halen.

Repetities gaan om het samenbrengen van secties en individuen, zodat het eindresultaat meer is dan de som der delen zou doen vermoeden. Hierbij haalt hij veel genoegen uit het spelen van repertoire wat de repetities en concerten voor muzikanten en publiek verrassend en afwisselend houdt.

Esther Hoek
Esther HoekTweede Harmonieorkest
Esther is afgestudeerd klassiek saxofoon aan het Alkmaars Conservatorium en heeft haar master behaald aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Tevens heeft zij hafa-directie (harmonie/fanfare) gestudeerd in Alkmaar. Als dirigent is zij verbonden aan Schagens Harmonie, Concordia Oostzaan en fanfare Crescendo Assendelft.

Gedurende haar loopbaan heeft Esther veel met koren en solisten mogen samenwerken.

Sophie Graven
Sophie GravenOpleidingsorkest
Sophie Graven, op 8-jarige leeftijd begonnen met trompetles bij Crescendo Sassenheim, heeft Docent Muziek en Klassiek Trombone gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Rotterdam. Momenteel werkt Sophie als coördinator educatie bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest. Ook werkt zij als freelance trombonist, dirigent en muziekdocent.

Nieuwsgierig geworden naar onze vereniging of één van onze orkesten?  Kom gerust eens langs bij een repetitie om te kijken. Of vraag meer informatie aan via het contactformulier op de Contact pagina.

Optredens

Met onze orkesten geven we verschillende optredens per jaar binnen en buiten Sassenheim. Soms met alle drie de orkesten samen, soms individueel en soms in samenwerking met andere verenigingen. Ook gaan we op pad naar festivals en concoursen. Ben je benieuwd hoe onze orkesten klinken? Kijk dan naar de filmpjes die zijn gemaakt tijdens verschillende concerten. Natuurlijk kan je ook altijd een keer komen luisteren! Wil je meer filmpjes zien? Kijk dan ook eens op ons Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim YouTube kanaal.

Ensembles

Wist je dat Crescendo, naast optredens met onze drie fantastische orkesten, ook optredens geeft met ensembles? De ensembles variëren van samenstelling en aantal personen naar gelang de gelegenheid waarbij opgetreden moet worden. Zij maken hun opwachting bij  feestelijke aangelegenheden zoals jubilea, openingen en verjaardagen, maar bijvoorbeeld ook bij een kerstviering of nieuwjaarsborrel.

Daarnaast  proberen de ensembles hun maatschappelijke steentje bij te dragen door optredens te verzorgen in zorginstellingen en hospices. Dit gebeurt in de meeste gevallen in samenwerking met Fonds 1818. De muziek sluit aan bij de beleveniswereld van de bewoners en het blijft niet bij het spelen van muziek alleen. Tot groot plezier van de bewoners worden er ook af en toe sketches opgevoerd en liedjes gezongen.

Voor 2023 is het thema: de Vier seizoenen. De muziek is zodanig gekozen dat programma het hele jaar actueel is. Ook is het ensemble voor Sint en Kerst te huur met een gezellig en vrolijk repertoire. Vooral om veel mee te zingen!

Onze ensembles zijn ook in te huren! Is er een gelegenheid die je graag een extra feestelijk tintje wil geven? Ben je 25 jaar getrouwd of is er een speciale gelegenheid op het werk? Misschien wil je de kerstborrel net dat beetje extra geven met live muziek? Neem contact met ons op via het contactformulier op de Contact pagina en we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Wat was het een mooi optreden van ons ensemble in Hospice Hofwijck. De bewoners genoten van ons 'thee-concert' en voor ons is het heerlijk om te doen! #fonds1818 #muziekverbindt #ensemblecrescendosassenheim ...

26 0