Iedereen moet het plezier kunnen ervaren van samen musiceren. Daarom zijn wij trots op onze drie verschillende orkesten van drie verschillende niveaus.

Groot Harmonieorkest

Het Groot Harmonieorkest is het oudste orkest van Crescendo waarbij het muzikale niveau hoog in het vaandel staat. De meer ervaren leden spelen in dit orkest. Naast hard werken tijdens de repetitie is er altijd gelegenheid voor een gezellig gesprek en een kop koffie.

Het Groot Harmonieorkest repeteert wekelijks op donderdagavond van 19:45 – 22:00 uur in de Julianakerk in Sassenheim.

Tweede Harmonieorkest

Het Tweede Harmonieorkest is een orkest met een informele sfeer waar gezelligheid voorop staat. Leden van verschillende niveaus zitten samen in één orkest. Sommige leden zijn net uit het Opleidingsorkest gekomen, anderen spelen al vele jaren in het orkest. Er wordt een grote variatie aan muziekstijlen gespeeld, van jazz naar top-40, naar een klassiek werk.

Het Tweede Harmonieorkest repeteert wekelijks op zaterdagavond van 18:30 – 20:00 uur in de Julianakerk in Sassenheim.

Opleidingsorkest

Jong en oud komen in het Opleidingsorkest samen om de basisbeginselen te leren van het musiceren in een orkest. Iedereen krijgt de kans om muziek te maken. Het orkest doet niet alleen mee aan concerten in Sassenheim, maar neemt ook deel aan festivals om zich te meten met andere harmonieorkesten. Het is een ontzettend enthousiaste en leergierige groep muzikanten.

Het Opleidingsorkest repeteert om de week op zaterdag van 17:00 – 18:15 uur in de Julianakerk in Sassenheim.

Onze Dirigenten

Dirk v/d Niet
Dirk v/d NietGroot Harmonieorkest
Dirk v/d Niet studeerde klarinet en HaFa-directie aan het Conservatorium van Alkmaar en het Rotterdams Conservatorium. In 1994 behaalde hij zijn saxofoon-bevoegdheid. Hij is werkzaam als freelance musicus, componist, klarinet- en saxofoon-docent, ensemblecoach, en dirigent van blaasorkesten. Daarnaast is hij eigenaar van muziekuitgeverij Mansarda. Tenslotte is Dirk actief als examinator bij examens in de blaasmuzieksector.
Joop Nijholt
Joop NijholtTweede Harmonieorkest
Joop Nijholt studeerde trompet en HaFa-directie aan het Utrechts Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Momenteel werkt Joop als dirigent van diverse blaasorkesten. Daarnaast geeft hij trompetles en is hij blaasspecialist bij Terpstra Muziek.
Sophie Graven
Sophie GravenOpleidingsorkest
Sophie Graven heeft Docent Muziek en Klassiek Trombone gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Rotterdam. Momenteel werkt Sophie als freelance trombonist, met als specialisme hedendaagse muziek en spelen in ensembles. Ook werkt Sophie als docent trombone en AMV bij verschillende verenigingen en muziekscholen.

Nieuwsgierig geworden naar onze vereniging of één van onze orkesten?  Kom gerust eens langs bij een repetitie om te kijken. Of vraag meer informatie aan via het contactformulier op de Contact pagina.

Ensembles

Wist je dat Crescendo, naast optredens met onze drie fantastische orkesten, ook optredens geeft met ensembles? De ensembles variëren van samenstelling en aantal personen naar gelang de gelegenheid waarbij opgetreden moet worden. Zij maken hun opwachting bij  feestelijke aangelegenheden zoals jubilea, openingen en verjaardagen, maar bijvoorbeeld ook bij een kerstviering of nieuwjaarsborrel.

Daarnaast  proberen de ensembles hun maatschappelijke steentje bij te dragen door optredens te verzorgen in zorginstellingen en hospices. Dit gebeurt in de meeste gevallen in samenwerking met Fonds 1818. Arie Breedijk, het creatieve brein achter de ensembles, zit vol met ideeën en maakt onder andere prachtig afgestemde programma’s voor de zorginstellingen. De muziek sluit aan bij de beleveniswereld van de bewoners en het blijft niet bij het spelen van muziek alleen. Tot groot plezier van de bewoners worden er ook af en toe sketches opgevoerd en liedjes gezongen.

Onze ensembles zijn ook in te huren! Is er een gelegenheid die je graag een extra feestelijk tintje wil geven? Ben je 25 jaar getrouwd of is er een speciale gelegenheid op het werk? Misschien wil je de kerstborrel net dat beetje extra geven met live muziek? Neem contact met ons op via het contactformulier op de Contact pagina en we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Wat was het een mooi optreden van ons ensemble in Hospice Hofwijck. De bewoners genoten van ons 'thee-concert' en voor ons is het heerlijk om te doen! #fonds1818 #muziekverbindt #ensemblecrescendosassenheim ...

26 0
This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for crescendosassenheim is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.