Iedereen moet het plezier kunnen ervaren van samen musiceren. Daarom zijn wij trots op onze drie verschillende orkesten van drie verschillende niveaus.

Groot Harmonieorkest

Het Groot Harmonieorkest is het oudste orkest van Crescendo waarbij het muzikale niveau hoog in het vaandel staat. De meer ervaren leden spelen in dit orkest. Naast hard werken tijdens de repetitie is er altijd gelegenheid voor een gezellig gesprek en een kop koffie.

Het Groot Harmonieorkest repeteert wekelijks op donderdagavond van 19:45 – 22:00 uur in de Julianakerk in Sassenheim.

Tweede Harmonieorkest

Het Tweede Harmonieorkest is een orkest met een informele sfeer waar gezelligheid voorop staat. Leden van verschillende niveaus zitten samen in één orkest. Sommige leden zijn net uit het Opleidingsorkest gekomen, anderen spelen al vele jaren in het orkest. Er wordt een grote variatie aan muziekstijlen gespeeld, van jazz naar top-40, naar een klassiek werk.

Het Tweede Harmonieorkest repeteert wekelijks op zaterdagavond van 18:30 – 20:00 uur in de Julianakerk in Sassenheim.

Opleidingsorkest

Jong en oud komen in het Opleidingsorkest samen om de basisbeginselen te leren van het musiceren in een orkest. Iedereen krijgt de kans om muziek te maken. Het orkest doet niet alleen mee aan concerten in Sassenheim, maar neemt ook deel aan festivals om zich te meten met andere harmonieorkesten. Het is een ontzettend enthousiaste en leergierige groep muzikanten.

Het Opleidingsorkest repeteert om de week op zaterdag van 17:30 – 18:15 uur in de Julianakerk in Sassenheim.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze vereniging of één van onze orkesten?  Kom gerust eens langs bij een repetitie om te kijken. Of vraag meer informatie aan via het contactformulier op de Contact pagina.

Onze Dirigenten

Dirk v/d Niet
Dirk v/d NietGroot Harmonieorkest
Dirk v/d Niet studeerde klarinet en HaFa-directie aan het Conservatorium van Alkmaar en het Rotterdams Conservatorium. In 1994 behaalde hij zijn saxofoon-bevoegdheid. Hij is werkzaam als freelance musicus, componist, klarinet- en saxofoon-docent, ensemblecoach, en dirigent van blaasorkesten. Daarnaast is hij eigenaar van muziekuitgeverij Mansarda. Tenslotte is Dirk actief als examinator bij examens in de blaasmuzieksector.
Joop Nijholt
Joop NijholtTweede Harmonieorkest
Joop Nijholt studeerde trompet en HaFa-directie aan het Utrechts Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Momenteel werkt Joop als dirigent van diverse blaasorkesten. Daarnaast geeft hij trompetles en is hij blaasspecialist bij Terpstra Muziek.
Sophie Graven
Sophie GravenOpleidingsorkest
Sophie Graven heeft Docent Muziek en Klassiek Trombone gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Rotterdam. Momenteel werkt Sophie als freelance trombonist, met als specialisme hedendaagse muziek en spelen in ensembles. Ook werkt Sophie als docent trombone en AMV bij verschillende verenigingen en muziekscholen.