Wij geloven dat een goede opleiding de basis biedt van jaren lang muzikaal plezier. Daarom bieden wij opleidingen aan voor jong en oud door gediplomeerde docenten.

Geef je op!

Geef je nu op voor een proefles, of neem voor meer informatie contact op met onze opleidingscommissie via het contactformulier op de Contact pagina.

Muziekles

Bij Crescendo neem je muziekles met de intentie om in een van onze orkesten te gaan spelen. We geven muziekles aan personen van alle leeftijden, van 8 tot 80. Iedereen kan leren om een muziekinstrument te spelen. Ook als je in het verleden al eens muziekles hebt gehad en het jaren geleden is dat je voor het laatst je instrument uit de kast hebt gehaald, is het niet te laat om weer te beginnen.

Crescendo organiseert jaarlijks officiële muziekexamens voor Harmonie en Fanfare. Het bijbehorende diploma is door de minister erkend. Er zijn vier, steeds zwaardere examens: A, B, C en D. Voor Crescendo zijn het A- en B-diploma van belang bij het bepalen in welk orkest een muzikant mee kan spelen.

AMV/Blokfluitles

In de AMV-lessen van Crescendo Sassenheim maken de kinderen kennis met de beginselen van muziek, dit is de algemene muzikale vorming (AMV). Zij leren blokfluit spelen, noten lezen, samen spelen en kennis maken met verschillende soorten muziek. Dit alles gebeurt op een speelse wijze. Deze lessen vormen een goede voorbereiding op het uitkiezen van een ander muziekinstrument bij Crescendo. Na één jaar AMV kunnen de kinderen een ander muziekinstrument kiezen als klarinet, dwarsfluit, trompet, saxofoon, trombone, hobo, fagot, hoorn, slagwerk of bariton. Daarbij is er de mogelijkheid om proef te spelen op verschillende instrumenten, voordat er een keuze gemaakt wordt op welk instrument het kind lessen gaat volgen na de AMV-lessen. Na één of twee jaar les op een vervolginstrument kan het kind plaatsnemen in het jongste van onze drie orkesten: het Opleidingsorkest.

Wist u dat muziek maken niet alleen ontzettend leuk is, maar ook heel goed voor de ontwikkeling van een kind? Omdat je bij het spelen van een instrument op heel veel verschillende vlakken wordt uitgedaagd, biedt het een enorme stimulans voor de hersenen. Je moet het instrument bespelen, je leest de noten, je hoort de muziek en misschien word je zelfs ook nog emotioneel geraakt. Juist voor hersenen in ontwikkeling is het ontzettend belangrijk dat ze uitgedaagd worden en gestimuleerd met nieuwe dingen. Gelooft u ons niet, bekijk dan de muziekspecial van ‘de Wereld Draait Door’ over “waarom kinderen muziekles nodig hebben”.

Bekijk video!