Aanmelden

Wil je bij ons gebruik maken van het proeflespakket? Of ben je er al van overtuigd hoe leuk onze vereniging is en wil je je graag opgeven als lid? Kies dan op deze pagina welke van de inschrijfformulieren bij jouw situatie past en vul het in. Wil je graag eerst nog wat meer informatie voor je je inschrijft?  Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de Contact pagina.

Proeflespakket

Wil je een muziekinstrument gaan spelen maar twijfel je nog of het instrument bij jou past? Meld je dan nu aan voor een proeflespakket via onderstaande link. Kijk voor meer informatie over het proeflespakket onder het menu Opleidingen.

Inschrijven

Lidmaatschap + Muziekles

Wil je je inschrijven als lid van Crescendo? En wil je daarbij muziekles of blokfluitles volgen via de vereniging? Vul dan het inschrijfformulier in via onderstaande link. Kijk voor meer informatie onder het menu Opleidingen.

Inschrijven

Lidmaatschap

Wil je je inschrijven als lid van Crescendo? Wil je wel mee gaan spelen met een van onze orkesten, maar geen muziekles volgen? Vul dan het inschrijfformulier in via onderstaande link. Kijk voor meer informatie onder het menu Orkesten.

Inschrijven

Kosten

Natuurlijk zijn er ook kosten verbonden aan een lidmaatschap bij Crescendo. De kosten worden bepaald door een aantal factoren: je leeftijd, of je muziekles volgt bij Crescendo, in welk orkest je speelt en of je een instrument huurt van de vereniging. Iedereen die les volgt bij Crescendo wordt lid van de vereniging en betaalt naast een bijdrage in de leskosten ook contributie. Wanneer je een instrument huurt van de vereniging vragen wij daarnaast een bijdrage voor het onderhoud en de verzekering van het instrument. Volg je geen les en beschik je over je eigen instrument, dan betaal je alleen contributie.

Muziekles

Onze docenten hebben zelf de keuze of zij 38 of 30 lesweken per jaar aanbieden. Het totaal aantal lesminuten is in beide gevallen hetzelfde: 800 minuten per seizoen wanneer je iedere lesweek les hebt. Dat is inclusief de ensemble- en de voorspeelavond, die beide ook als les worden gerekend. Wanneer je niet iedere lesweek les hebt worden je lessen verspreid over de 38 of 30 lesweken per jaar. Niet alle docenten kiezen ervoor 30 weken les te geven. Het hangt dus af van je docent of hij/zij 38 lesweken of 30 lesweken hanteert.

Leden t/m 17 jaar

 • Privéles 38 lessen van 20 minuten € 31,00 per maand
 • Privéles 30 lessen van 25 minuten € 31,00 per maand
 • Privéles 19 lessen van 30 minuten € 25,00 per maand
 • Privéles 14 lessen van 40 minuten € 25,00 per maand

Leden van 18 jaar en ouder

 • Privéles 38 lessen van 20 minuten € 44,00 per maand
 • Privéles 30 lessen van 25 minuten € 44,00 per maand
 • Privéles 19 lessen van 30 minuten € 35,00 per maand
 • Privéles 14 lessen van 40 minuten € 35,00 per maand

Blokfluitles

 • Groepsles (2-4 leerlingen) 30 lessen per jaar €16,00 per maand.

Het lesseizoen loopt van 1 september tot en met 31 augustus. Hierbij bieden wij twee keer per jaar de mogelijkheid om op te zeggen: voor 1 maart en voor 1 september. Als je tussentijds stopt moet de bijdrage in de leskosten voor het lopende half jaar voldaan worden. Zeg je dus op 1 december op, dan moet je de maandelijkse bijdrage in de leskosten voldoen tot 1 maart.

Contributie

De hoogte van de contributie is afhankelijk van het orkest waar je in speelt. Speel je in meerdere orkesten, dan betaal je natuurlijk maar 1x contributie. In dat geval geldt het hoogste bedrag. Speel jij bijvoorbeeld in zowel het Groot Harmonieorkest als in het Tweede Harmonieorkest, dan betaal je het contributiebedrag voor het Groot Harmonieorkest.

Leerlingen zonder orkest

 • Voor blokfluitleerlingen € 5,00 per maand
 • Voor leden tot en met 17 jaar € 10,00 per maand
 • Voor leden van 18 jaar en ouder € 12,50 per maand

Opleidingsorkest

 • Voor leden tot en met 17 jaar € 15,50 per maand
 • Voor leden van 18 jaar en ouder € 18,00 per maand

Tweede Harmonieorkest

 • Voor leden tot en met 17 jaar € 16,50 per maand
 • Voor leden van 18 jaar en ouder € 19,00 per maand

Groot Harmonieorkest

 • Voor leden tot en met 17 jaar € 17,00 per maand
 • Voor leden van 18 jaar en ouder € 19,50 per maand

Het lidmaatschap van Crescendo is per maand opzegbaar.

Instrumenthuur

Leden die een instrument van Crescendo huren betalen een bijdrage voor verzekering en onderhoud van het instrument. Het bedrag varieert afhankelijk van het instrument tussen de € 5,00 en € 8,00 per maand. Een huurinstrument kan in de meeste gevallen één jaar gehuurd worden en in sommige gevallen twee jaar. Daarna is er vaak gelegenheid tot huurkoop via Crescendo.

Overig

Proeflespakket

 • 4 lessen van 20 minuten €40,-

Examenpakket (HaFaBra A, B of C-examen)

 • Theorieboek
 • 6 theorielessen
 • Theorie-examen
 • Praktijkexamen

Totaalpakket voor €70,00

Opzeggen

Helaas kan het natuurlijk zo zijn dat je wilt stoppen met muziekles of je lidmaatschap helemaal wil opzeggen. Dat vinden we heel jammer. Graag zouden we voordat je opzegt nog met je in gesprek willen gaan. Daarom zou het fijn zijn als je eerst contact opneemt met je orkestmanager of de manager opleidingen. Ben je er zeker van dat je op wilt zeggen, maak dan gebruik van het opzegformulier dat op jouw situatie van toepassing is. Op deze manier kan je opzegging door de juiste personen verwerkt worden.

Opzeggen muziekles / blokfluitles

Wil je stoppen met muziekles of met blokfluitles? Gebruik dan dit formulier om je opzegging door te geven.

Opzeggen

Opzeggen lidmaatschap

Speel je in een orkest en heb je geen muziekles? Gebruik dan dit formulier om je opzegging door te geven.

Opzeggen

Opzeggen lidmaatschap en muziekles

Speel je in een orkest en volg je daarnaast muziekles? Gebruik dan dit formulier om je opzegging door te geven.

Opzeggen