Vacature dirigent Groot Harmonieorkest

Wie zijn wij?

Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim is een vereniging van bijna 120 jaar oud met meer dan honderd leden en drie orkesten van verschillende niveaus. Het Groot Harmonieorkest, ofwel het GHO, is het eerste orkest van de vereniging waarin leden van niveau B t/m niveau D meespelen. Voor het GHO zijn wij op zoek naar een nieuwe dirigent.

Het GHO verzorgt minimaal vier concerten per jaar, sommige daarvan in samenwerking met andere orkesten van binnen en buiten de vereniging. Daarnaast verzorgt het orkest ad hoc en jaarlijks terugkerende optredens voor bijvoorbeeld de lokale Oranjevereniging. De leeftijd van de leden varieert van 15 tot bijna 80 jaar. Er wordt een grote variatie aan muziekstijlen gespeeld op het niveau eerste/tweede divisie. In goed overleg met elkaar willen wij invulling geven aan onze artistieke visie. De repetities zijn op donderdagavond van 19.45 – 22:00 uur in de Julianakerk in Sassenheim. Meer informatie over de vereniging vind je op https://www.crescendosassenheim.nl.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een dirigent die:

  • Beschikt over een afgeronde opleiding HaFaBra Directie en aantoonbare ervaring heeft.
  • Leden enthousiasmeert en op een positieve manier stimuleert om zich verder te ontwikkelen op muzikaal vlak.
  • Een goede balans weet te vinden tussen speelplezier en muzikale kwaliteit.
  • Een brede muzikale belangstelling heeft.
  • Oog heeft voor de verschillende leeftijden en niveaus van de leden en deze probeert te stimuleren naar een hoger niveau.
  • Beschikbaar is vanaf medio augustus 2024.
  • Sleutelwoorden: communicatief, sociaal, creatief.

Je hebt als dirigent de muzikale leiding over het orkest. Daarnaast werk je samen met de GHO-commissie, de muziekcommissie en het bestuur van de vereniging. Het repertoire voor de concerten stel je op in samenwerking met de muziekcommissie. Desgevraagd adviseer je in de aanschaf van instrumenten en beoordeel je de muzikale kwaliteiten van nieuwe leden.

Wat bieden wij?
Wij bieden je de mogelijkheid om verder te bouwen aan een fijn orkest met circa veertig enthousiaste muzikanten in een mooie bezetting. Daarnaast krijg je van ons een marktconform salaris en reiskostenvergoeding.

Enthousiast geworden: solliciteer!
De sollicitaties worden behandeld door een sollicitatiecommissie bestaande uit orkest- en bestuursleden. De eerste kennismakingsgesprekken worden gepland in mei 2024. Een kennismakingsgesprek wordt eventueel gevolgd door een proefdirectie. De eerste proefdirectie vindt plaats op 6 juni 2024.

Stuur je motivatiebrief met CV tot uiterlijk 15 april 2024 aan: voorzitter@crescendosassenheim.nl
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Frank Brouwer (voorzitter) via voorzitter@crescendosassenheim.nl.
Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen wij niet op prijs.