Vacature dirigent Tweede Harmonieorkest

Wie zijn wij?
Christelijke Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim is een vereniging van 118 jaar oud met meer dan 100 leden en 3 orkesten van verschillende niveaus. Het Tweede Harmonieorkest, ofwel het THO, is het middelste orkest van de vereniging waarin leden van verschillende niveaus vanaf het HaFaBra A-diploma samen in één orkest zitten. Voor het THO zijn wij op zoek naar een nieuwe dirigent.
Het THO verzorgt minimaal 4 concerten per jaar, sommige daarvan in samenwerking met andere orkesten van binnen en van buiten de vereniging. Daarnaast verzorgt het orkest jaarlijks terugkerende optredens voor bijvoorbeeld de lokale Oranjevereniging. Sommige leden zijn net uit het Opleidingsorkest gekomen, anderen spelen al vele jaren in het orkest. Er wordt een grote variatie aan muziekstijlen gespeeld, van jazz tot top-40, tot een klassiek werk. De muziek die gespeeld wordt heeft meestal niveau 2.5-3. De repetities zijn op zaterdagavond van 18:30 – 20:00 uur in de Julianakerk in Sassenheim. Meer informatie over de vereniging vind je op https://www.crescendosassenheim.nl.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een dirigent die:

  • Beschikt over een afgeronde opleiding HaFaBra Directie en aantoonbare ervaring heeft.
  • Leden enthousiasmeert en op een positieve manier stimuleert om zich verder te ontwikkelen op
    muzikaal vlak.
  • Een goede balans weet te vinden tussen speelplezier en muzikale kwaliteit.
  • Een brede muzikale belangstelling heeft.
  • Oog heeft voor de verschillende leeftijden en niveaus van de leden en aandacht voor alle secties.
  • Beschikbaar is vanaf 1 maart 2023.

Je hebt als dirigent de muzikale leiding over het orkest. Daarnaast werk je samen met de orkestmanager, de THO-commissie en de muziekcommissie. Het repertoire voor de concerten stel je op in samenwerking met de muziekcommissie. Desgevraagd adviseer je in de aanschaf van instrumenten en beoordeel je de muzikale kwaliteiten van nieuwe leden.

Wat bieden wij?
Wij bieden je de mogelijkheid om verder te bouwen aan een fijn orkest met ca 28 enthousiaste leden in een diverse bezetting. Daarnaast krijg je van ons een marktconform salaris en reiskostenvergoeding.

Enthousiast geworden: solliciteer!
De sollicitaties worden behandeld door een sollicitatiecommissie bestaande uit orkest- en bestuursleden. De eerste kennismakingsgesprekken worden gepland in november. Een kennismakingsgesprek wordt eventueel gevolgd door een proefdirectie. De eerste proefdirectie vindt plaats op 8 januari 2023.

Stuur je motivatiebrief met CV tot 1 november 2022 aan: voorzitter@crescendosassenheim.nl
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Frank Brouwer (voorzitter) via voorzitter@crescendosassenheim.nl.
Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen wij niet op prijs.