Tweede Harmonieorkest

Foto Leerlingenorkest

Het Tweede Harmonieorkest van Crescendo is opgericht in november 1988 met ongeveer 25 leerlingen onder leiding van dirigent Joop Nijholt. Bij oprichting was de doelstelling om leerlingen die 1 jaar les hadden enthousiast te maken voor klassieke muziek, door met elkaar muziek te maken in orkestverband en zo na enkele jaren door te stromen naar het A-orkest. Na enkele jaren groeide het aantal orkestleden en kwamen er twee orkesten bij.

Op dit moment is het Tweede Harmonieorkest het hoogste jeugdorkest, waar ervaren jeugdleden en volwassenen samen in één orkest zitten. Op het repertoire van het Tweede Harmonieorkest staan verschillende muziekgenres, van ballad tot blues, van rock tot romantiek. Met veel muzikaal plezier heeft het Tweede Harmonieorkest in de loop der jaren deel genomen aan tal van festivals. Door middel van hard repeteren en veel gezelligheid wordt op het thuisfront in Sassenheim toegewerkt naar de verschillende festivals.

In zowel 2000 als in 2001 behaalde het Tweede Harmonieorkest de eerste prijs op het Leerlingen Orkesten Festival in Heiloo. Ook wordt er in die periode kennis gemaakt met het grote internationale festival ‘de Purmerade’ in Purmerend. Het orkest zette daar een mooi en contrastrijk programma neer. Op het Eurofestival in Maasbracht mochten zij zowel in 2009 als in het jaar daarop het predicaat ‘goed’ in ontvangst nemen. Verscheidene malen heeft het orkest deelgenomen aan het jaarlijkse BrassBand Jeugdfestival in Schoonhoven. Zowel in 2008 als in 2011 heeft het orkest daar de eerste prijs en de Kees Platerink wisselbokaal in ontvangst mogen nemen.

Naast diverse festivals verleent het Tweede Harmonienorkest, samen met de andere orkesten van Crescendo Sassenheim, haar medewerking aan diverse binnen- en buitenconcerten gedurende landelijke feestdagen, in diverse verzorgingstehuizen en bij grote evenementen in Sassenheim en omstreken.

Dit orkest heette tot en met het seizoen 2016 - 2017 Leerlingenorkest.

Het Tweede Harmonieorkest heeft momenteel 39 leden.

Leden

Bas-bes
Olaf Skar

Corn. / Trompet
Marijn Bouma
Martijn den Butter
Frank Faas
Bas van Stein

Euphonium
Marije Faas

Fluit
Martin Brandt
Estèl van Dam
Yvon Doolaard
Jet de Haas
Ishani Kanhai
Annelijn de Mooij
Jolanda Mosselaar-v.d. Heijden
Elise van Nobelen
Anne Marie Rip
Eline van Velzen
Maaike van Vugt
Lieke Walhout

Hobo
Luciënne van Velzen

Hoorn
Melany Heijblok
Mary van der Hulst

Klarinet
Manon van der Aart
Robin Hobo
Eva de Jong
Marit de Jong
Lili-Anne de Jongh
Matthijs Mosselaar
Isabelle Torre
Bart van der Vlugt

Klarinet-bas
Jan Rip
Nadine v.d. Vlugt

Sax-alt
Jan Bouterse
IJsbrand Kooy

Slagwerk
Nathan Ehigiene
Thijmen Kooy
Jasmijn Pijpers
Thomas Skar
Stefan van Vugt

Trombone
Theo Peters