Opleidingsorkest

Foto Aspirantenorkest

Het Opleidingsorkest is het jongste orkest van Crescendo. Na ongeveer een jaar muziekles kunnen leerlingen (kinderen en volwassenen) voor het eerst in een echt orkest meespelen. Hiermee leren ze om samen te spelen en goed op de dirigent te letten.

Tijdens de repetities wordt er op een speelse en leuke manier uitleg gegeven over alles wat met muziek te maken heeft. Het Opleidingsorkest werkt steeds naar een optreden toe en de muziekkeuze is speels en vrolijk.

Het orkest heeft klarinetten, hobo’s, fluiten, trombones, saxofoons, trompetten, slagwerk en euphoniums. De sectie ‘groot koper’ wordt af en toe versterkt door muzikanten uit de andere orkesten. Het Opleidingsorkest staat onder leiding van dirigent Sophie Graven en telt 30 leden.

Dit orkest heette tot en met het seizoen 2016 - 2017 Aspirantenorkest.


Dirigent - Sophie Graven

Sophie Graven is in 1991 geboren in Lisse. Op achtjarige leeftijd is zij bij Crescendo Sassenheim begonnen met trompetlessen. Na twee jaar is zij overgestapt naar trombone. Bij Crescendo Sassenheim heeft zij jaren met veel plezier in de (jeugd)orkesten gespeeld.

In 2014 is Sophie afgestudeerd in de richting Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In deze opleiding heeft zij zich gespecialiseerd in orkesteducatie. Hierna is zij Klassiek Trombone gaan studeren, ook aan het Koninklijk Conservatorium, waar zij in 2016 is afgestudeerd. In deze studie is Sophie zich voornamelijk gaan richten op het spelen van kamermuziek en moderne muziek in verschillende ensembles en orkesten.

Momenteel werkt Sophie als freelance trombonist, is zij groot koper docent en dirigent bij Crescendo Sassenheim en werkt zij als muziekdocent op het Fioretti College te Lisse.

Leden

Corn. / Trompet
Martijn den Butter
Gala Pynenburg

Fluit
Thiara van den Bogaard
Ishani Kanhai
Madeleine Klop
Tessa Melman
Lydia de Mooij
Elise van Nobelen
Louise van Ruiten
Maria Weststrate
Sanne Wouters

Hobo
Ziza Balk
Luciënne van Velzen

Klarinet
Anne Bazuine
Jan Bazuine
Evi Heemskerk
Robin Hobo
Joanne Overdijk
Femke Piet
Zazi Pynenburg
Marit Tolk

Klarinet-bas
Jan Rip
Sax-alt
Ruby Balk
Anouk van Leeuwen

Sax-bariton
Sandra Bouma

Slagwerk
Nathan Ehigiene
Manoe Heemskerk
Thijmen Kooy
Jasmijn Pijpers

Trombone
Charlotte Wagner