Groot Harmonieorkest

Het Groot Harmonieorkest staat sinds november 2004 onder leiding van Dirk van der Niet. Momenteel bestaat het orkest uit 52 muzikanten. In het Groot Harmonieorkest spelen ervaren leden op hoog niveau.
Het orkest neemt deel aan verschillende festivals en concoursen, waarbij de muzikale prestaties van het orkest gemeten worden met die van andere orkesten. Het orkest komt uit in de 2e divisie.

Naast het bezoeken van concoursen en festivals werkt het orkest mee aan projecten en geeft verspreid over het jaar verschillende concerten. Een bijzonder project was de uitvoering van het Requiem van Frigyes Hidas met 3 kamerkoren. Het Nieuwjaarsconcert wordt regelmatig samen met het Tweede Harmonieorkest uitgevoerd.
Het Najaarsconcert wordt alleen door het Groot Harmonieorkest verzorgd. In 2011 was er tijdens het Najaarsconcert een samenwerking met solo-klarinettist Tom van Noord.
Verder verleent het orkest haar medewerking aan kerkdiensten en de 4 mei herdenking.

Het repertoire is afwisselend. Stijlen zoals klassiek, populair, thema's uit films en musicals staan op het programma.

Het orkest repeteert op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de "Blauwe zaal" van de Julianakerk, Julianalaan 6 te Sassenheim.

Dit orkest heette tot en met het seizoen 2016 - 2017 A-orkest.

Dirigent - Dirk van der Niet

Dirk van der Niet werd geboren in Bussum en groeide op in Amstelveen. Muziek loopt als een rode draad door zijn leven. Vanaf zijn negende jaar speelde hij in verschillende harmonie-orkesten, zoals de KLM-harmonie, Verkade-harmonie en Shell-harmonie. Van zijn 14e tot zijn 23e speelde hij klarinet, saxofoon en gitaar in pop-bandjes. Daaraan verwant waren de 'home-recording sessies', waarbij Dirk in zelf geschreven nummers soms alle instrumenten en zang voor zijn rekening nam.

Na het afronden van zijn scheikundestudie koos hij alsnog voor de muziek: hij studeerde klarinet en hafa-directie aan het Conservatorium van Alkmaar en Rotterdams Conservatorium. In 1994 behaalde hij zijn saxofoon-bevoegdheid. Dirk ontwikkelde een grote liefde voor kamermuziek en deed veel ervaring op in allerlei ensembles. Ook speelde hij veel moderne muziek, o.a. in het ASKO-orkest. Workshops en masterclasses met bekende dirigenten en 'specialisten' (zoals Mozart-deskundige Frans Vester) droegen bij aan zijn ontwikkeling.

Dirk arrangeerde een aantal klassieke werken en begon steeds vaker zelf te componeren, in eerste instantie voor zijn eigen orkesten, maar later ook in opdracht. Inmiddels heeft hij een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan: werken voor blaasorkest en ensembles, waaronder ook een aantal werken voor deze bezettingen in combinatie met koor.

Dirk woont in Huizen en is thans werkzaam als freelance musicus, klarinettist, componist, klarinet- en saxofoon-docent, ensemblecoach, en dirigent van blaasorkesten. Hij is eigenaar van Mansarda muziekuitgeverij (www.mansarda.nl). Tenslotte is Dirk actief als examinator bij examens in de blaasmuzieksector.


Leden

Bas-bes
Hans de Haan

Corn. / Trompet
Christine van der Aart-Segers
Geeri Bakker
Frank Brouwer
Frank Faas
Foka Koerts-Post
Esmée van der Lans
Bas van Stein

Euphonium
Marije Faas
Jaap Passchier

Fagot
Aukjen Nauta

Fluit
Jaime Beekman-Mieremet
Yvon Doolaard
Annelies Lindhout
Marijon Lindhout
Jenny van Stein
Rieneke Veldman-Slijkerman
Marlies Walhout-Segers

Hobo
Kimberly van den Bogaard
Hoorn
Mart Binnendijk
Melany Heijblok
Mary van der Hulst
Marlieke Koops
Jilger Mout

Klarinet
Anke Doevendans
Susan Dost-Versteeg
Johan Faas
Marjon Faas-Barnhoorn
Carla Kooy-Verhoef
Margreet Kroon-Duijm
Netty Moolenaar
Matthijs Mosselaar
Swenske Mout-Koerts
Krijnie Verver-van Nieuwkoop
Sandra Vriend
Lydia de Vries

Klarinet-alt
Annelies van Duijn

Klarinet-es
Marloes Dost
Sax-alt
Raoul Idzahi
Eva Molendijk
Aleid Post-Timmers
Mirjam Westmaas

Sax-bariton
Arie Breedijk

Sax-tenor
Gerard van Stein

Saxofoon
Renee Bright

Slagwerk
Tim Faas
Oukje Koerts
Thijmen Kooy
Jaco Kroon
Jan Lindhout

Trombone
Theo Peters

Trompet
Miranda Jansen