Dagprijs voor Crescendo bij Eurofestival

SASSENHEIM, 12 mei 2014 - Om de zoveel tijd bezoekt het Leerlingenorkest van Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim een festival. Deze keer ging het orkest, dat tevens haar 25e verjaardag viert, terug naar het "Eurofestival for Youth Orchestras" in Maasbracht. In 2010 werd hier al een mooi resultaat geboekt en dat zou dit jaar niet anders zijn.

Eurofestival for Youth Orchestras
Jaarlijks wordt er in het Limburgse plaatsje Maasbracht het internationale Eurofestival georganiseerd voor jeugdorkesten uit heel Europa. Dit brengt Nederlandse en buitenlandse orkesten samen en vormt zodoende een basis voor een muzikale en culturele uitwisseling. Ieder orkest kan op dit festival in een professionele entourage spelen. De orkesten spelen daar een inspeelwerk en twee concertwerken. De concertwerken worden uiteindelijk beoordeeld door een professionele jury. Met de beoordeling krijgen de orkesten een predicaat toegewezen.

Groot succes
Sassenheim slaapt nog als rond de 50 muzikanten bij Partycentre De Oude Tol in de bus stappen. Na een lange reis is de eindbestemming bereikt. Het orkest moet nog even wachten tot er ingespeeld kan worden waarna ze dan eindelijk het podium mogen betreden. Nadat ze door de presentator welkom terug zijn geheten begint het orkest met het 'Air for Band' onder leiding van Erik Waerts. Dit inspeelwerk was gelijk ook het eerste stuk wat door de jury beoordeeld werd. Als tweede speelde het orkest 'Oregon', wat ook beoordeeld werd. Dit stuk vertelt het verhaal van één van de staten van de VS waarin men via een treinreis weg kan dromen in het verleden, waarbij indianen, cowboys en goudzoekers de revue passeren. Het orkest sloot af met 'Mambo'. Aan het einde van dag bleek dat de reis niet voor niets was gemaakt. Naast het predicaat 'ruim voldoende' kreeg het orkest de dagprijs. Het festival nam 2 dagen in beslag.

Een jarig orkest
Het Leerlingenorkest bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt dit hele jaar dan ook uitbundig gevierd met allerlei evenementen. Zo zal het Leerlingenorkest samen met het A-orkest op 14 november het Galaconcert verzorgen in de Julianakerk in Sassenheim en zal de vereniging op 10 en 11 oktober een muziekmarathon van 25 uur verzorgen.

Maasbracht 1 Maasbracht 3
(Klik voor een grotere afbeelding)