Aankondiging Heldenconcert 6 april

Crescendo geeft op vrijdagavond 6 april een kinderconcert. Het thema is 'Helden' en iedereen mag verkleed komen als zijn of haar held. Er is een prijsje voor het mooiste kostuum. Het concert is in 't Onderdag aan de J.P. Gouverneurslaan 40A in Sassenheim en begint om 19.00 uur. Inloop is vanaf 18.30 uur. De kaartjes zijn €2,50 voor kinderen; volwassenen betalen €5,-. Kaartjes zijn te koop bij de Primera Sassenheim.

Aan het Heldenconcert doen de twee jeugdorkesten van Crescendo mee. Het Opleidingsorkest staat onder leiding van Sophie Graven. Het is 'een heel gezellig orkest waar hard wordt gewerkt maar zeker ook hard wordt gelachen,' aldus Graven. Het Tweede Harmonieorkest wordt gedirigeerd door Joop Nijholt. Het orkest is 'een geweldige groep om mee samen te werken, out-of-the-box te denken, nieuwe concepten uit te proberen en muzikaal te ontwikkelen,' zegt Nijholt.

Tijdens het themaconcert komen verschillende soorten helden naar voren. Er zijn veel heldenfilms en de muziek daarvan is soms nog wel beroemder dan de film zelf. Deze muziek wordt dan ook gespeeld. Maar ook liedjes van muzikale helden als 'Justin Timberlake' worden gespeeld. Zelfs de jury van de verkleedwedstrijd bestaat uit plaatselijke helden: een echte brandweerman en een stewardess. Zoals Graven zegt: 'Ik denk dat het een heel leuke avond gaat worden met mooie muziek en veel superhelden!'