Flitsend dubbelconcert Crescendo & KLM Orkest

Op zaterdagavond 10 maart hield het Groot Harmonieorkest van Crescendo een dubbelconcert met het KLM Orkest. Het KLM Orkest is het muzikale visitekaartje van KLM Royal Dutch Airlines. In Theater Het Trefpunt in Warmond klonk een gevarieerd en swingend programma.

Het Groot Harmonieorkest, onder leiding van Dirk van der Niet, opende de avond met een statige mars. Daarna volgde de 'Second Suite for Band' van A. Reed. Dit muziekstuk bestaat uit vier delen, elk gebaseerd op een karakteristiek lied, mars of dans uit Zuid-Amerika. Een voorbeeld hiervan is deel 2, de 'Saragossa Serenade', een dromerig stuk gebaseerd op de emotioneel geladen Argentijnse tango.

Hierna vervolgde het oudste orkest van Crescendo met de 'Gloria Estafette'. Dit muziekstuk is een medley van verschillende nummers van Gloria Estefan, gearrangeerd door P. Kleine Schaars. Hits als 'Conga' en het opzwepende 'Rhythm is gonna get you' komen voorbij.

Het laatste stuk voor de pauze was 'Mambo', bekend van de musical West Side Story. Het nummer van L. Berstein, gearrangeerd door M. Sweeney. Traditioneel schittert de slagwerksectie in dit stuk.

Na de pauze liet het KLM Orkest, onder leiding van Bert Willemsen, van zich horen. Dit orkest speelde onder andere de 'Ramses Shaffy Medley'. In dit stuk komen zes van Shaffy's bekendste werken aan bod, bewerkt door J. Reinders. Zo kwamen de gevoelige 'Sammy' en 'Laat me' voorbij, evenals het snellere 'Pastorale'.

Daarnaast speelde het KLM Orkest de 'Forrest Gump Suite' van A. Silvestri. De muziek van de gelijknamige film, in een prachtig arrangement van H. Ummels, voert de luisteraar mee naar de onwaarschijnlijke gebeurtenissen die de hoofdpersoon meemaakt.

Het laatste muziekstuk van de avond was de 'Eighties Flashback', waarin verschillende hits uit de jaren tachtig zijn samengebracht door P. Murtha. Het bekende 'Thriller' kwam voorbij, net als 'Time after time' en 'Eye of the Tiger'. Met de slotnoot van 'Up where we belong' kwam een einde aan het sfeervolle dubbelconcert van het KLM Orkest en het Groot Harmonieorkest van Crescendo Sassenheim.