Blokfluitfeest Crescendo groot succes

Sassenheim - Drie weken lang oefenden ruim 180 kinderen van de groepen 5 uit Sassenheim hoe zij op een blokfluit moesten spelen. Met vallen en opstaan leerden zij de eerste beginselen van het samen muziek maken en werkten zij toe naar het geven van een echt concert tijdens het Blokfluitfeest op vrijdagavond 4 april samen met het Startersorkest onder leiding van dirigent Erik Waerts van Chr. Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim.

“Heel erg spannend hoor; straks op een echt podium! Mijn oma en ouders komen kijken, ik hoop echt dat het een beetje gaat klinken”, aldus een van de leerlingen van basisschool De Overplaats uit Sassenheim, voorafgaande aan het concert. Samen met nog zo’n 69 kinderen is hij net klaar met school en aangekomen in de Julianakerk. Het podium in de kerk is kleurrijk versierd. De slingers zijn er al, nu nog het feestje. Blokfluiten worden gepakt, de laatste stoelen aangeschoven en de generale repetitie voor het concert is begonnen. Het Blokfluitlied, het speciaal door Erik Waerts geschreven lied voor deze gelegenheid, schalt door de zalen van de Julianakerk.

Dan is het tijd voor een speurtocht om kennis te maken met de diverse muziekinstrumenten die een harmonie-orkest te bieden heeft. “Hoeveel gaten zitten daarop?”, vraagt één van de leerlingen bij het saxofonengroepje. “En waar is een saxofoon van gemaakt?”, vraagt weer iemand anders. De leerlingen zijn nieuwsgierig en enthousiast. Dat is ook nodig want na afloop van elke rondleiding moeten zij een vraag over het instrument beantwoorden. Over de vraag hoe lang hun eigen blokfluit eigenlijk is moeten ze nog even nadenken en gretig worden armen uitgerekt en weer kleiner gemaakt. Elke presentatie van een instrument, van dwarsfluit tot slagwerk, wordt met grote ogen en oren aangehoord en afgesloten met een groot applaus. “Mhmm, ik ruik pannenkoeken, lekker hé!”. Niet alleen de pannenkoeken smaken naar meer maar zeker ook de muziekinstrumenten. Het concert blijkt een groot succes en diverse instrumenten worden uitgeprobeerd. Leerlingen die na deze avond verder willen in de muziek kunnen volgend seizoen bij Moniek Schippers, klarinet- en AMV-docente van Crescendo, terecht voor lessen.

Media: Foto's