Oranjeconcert & Aubade

Vrijdagavond 24 april jl vond het jaarlijkse Oranjeconcert plaats. In de prachtig versierde Julianakerk speelden de drie jeugdorkesten een gevarieerd programma. De Blokfluitgroep en het Instuiforkest deden ook mee. Het was een geslaagd concert waar het enthousiasme vanaf sprong.

Het Aspirantenorkest, onder leiding van Christel Peters, opende de avond traditioneel met het Wilhelmus. Het thema van dit orkest was 'Oranje en Koningsdag'. Zo klonk 'Legion of merit' van Curnow voor alle geridderden in het land. Ook werden typisch Nederlandse onderwerpen, als klompen, molens en tulpen, muzikaal weergegeven in 'Truly Dutch' Van Kouwenhoven.

Na het slotapplaus voor het Aspirantenorkest liet de Buitenband van Crescendo horen wat ze in huis heeft. Onder het genot van een paar meezingers werd het podium omgebouwd voor het Leerlingenorkest onder leiding van Erik Waerts. Dit orkest speelde onder anderen 'African Beat' van Waignein, een swingend ritmisch stuk. Ze sloten af met 'Beauty and the Beast' van Menken, een medley van de bekendste liedjes uit de gelijknamige Disney film zoals 'Be our guest' en 'Belle'.

Na de pauze nam het Startersorkest, ook gedirigeerd door Waerts, plaats op het podium. Een van de nummers die zij speelden was 'Boomwhackers Party' van Chantry. In dit stuk was de solo voor boomwhackers. Dit zijn gekleurde, holle, plastic buizen waar een toon uit komt door ze tegen elkaar of een tafel te slaan. Tot slot speelde het Startersorkest 'Walking in the Air', herschreven door Waerts. Dit lied is bekend geworden door de film 'The Snowman'. De solo werd gespeeld door twee trombonisten.

Daarna was de Blokfluitgroep aan de beurt. Deze groep bestaat uit jonge kinderen die vaak nog maar een paar maanden les hebben. Onder leiding van Lili-Anne de Jongh speelden zij de bekende liedjes 'Mieke heeft een Lammetje' en 'Indianen Dans'.

Het Instuiforkest verzorgde de afsluiting van het concert. Dit orkest was samengesteld uit muzikanten van het Aspiranten- en Startersorkest, de Blokfluitgroep, en hobo's, klarinetten en een gitaar van buiten de vereniging. Zij sloten de avond af met 'Blokfluit feest' van Waerts, een feestelijke afsluiting van een geslaagd concert.

Tijdens het Oranjeconcert zijn er ook weer veel foto's gemaakt. Deze foto's kunnen hier bekeken worden.

Aubade

Maandag ochtend 27 april heeft Crescendo traditiegetrouw haar medewerking verleent aan de Aubade. Dit jaar was de eer aan het Starters- en Leerlingenorkest. Na enkele eigen werken zijn de jaarlijks terugkerende oranjeliedjes gespeelt. Nieuw dit jaar was het stuk "Hieperdepiep Hoera want het is Koningsdag.

Ook van dit optreden zijn foto's gemaakt, deze zijn hier te vinden.