Sfeervol Kerstconcert

Het traditionele Kerstconcert was anders dan anders. Niet alleen speelden de twee jongste jeugdorkesten van de vereniging, ook een Kopergroep, kinderkoor en blokfluitgroep deden mee. In de sfeervol aangeklede Julianakerk klonken veel kerstliederen die het publiek gedeeltelijk mee mocht zingen.

De Kopergroep, o.l.v. Erik Waerts, opende het concert met twee traditionele kerstnummers. Eén daarvan was de meezinger 'Komt allen tezamen'. Na een kerstgedicht was het Aspirantenorkest o.l.v. Sophie Graven aan de beurt. Zij speelden verschillende kerstliedjes, waaronder het bekende 'Kling, glöckchen kling'. Daarna schoof kinderkoor de Schalmei o.l.v. Pauline van Eeden aan. Begeleid door het Aspirantenorkest, zongen de kinderen onder anderen 'Jingle Bells', gearrangeerd door Van Beringen. Het koor sloot af met 'Sing a song for the peace of the people', begeleid door Lars Berg.

Daarna kwam de Blokfluitgroep o.l.v. Moniek Schippers naar voren. Dit zijn kinderen die lieten horen wat ze in ongeveer acht lessen hebben geleerd. Dit ging verder dan alleen fluiten. Bij het liedje 'Dans' mochten ze om de beurt meeklappen en -stampen in de maat en bij 'De visboer' zongen ze tussendoor. Tot slot speelde de Blokfluitgroep samen met het Aspirantenorkest 'Blokfluit Wigwam' van Erik Waerts. Dit is een bijzonder stuk omdat blokfluiten normaal gesproken niet in een orkest meespelen, maar hier een belangrijke rol hadden gekregen.

Na de orkestwissel nam het Startersorkest o.l.v. Waerts plaats op het podium. Zij begonnen met 'Do you want to build a snowman?' van de Disney film Frozen, een arrangement van Vinson. Na nog een paar traditionele kerstnummers sloten ze af met 'Walking in the air', een bewerking van Waerts. Tijdens dit nummer zong Van Eeden, dirigent van het kinderkoor, solo.

Voor de finale mochten alle muzikanten en zangers op het podium gaan staan voor de laatste twee muziekstukken. 'Gloria in excelsis deo' en 'Midden in de Winternacht' werden uit volle borst meegezongen. Dat was een mooie afsluiting van het Kerstconcert.

Kerstconcert 2014 Kerstconcert 2014
Kerstconcert 2014 Kerstconcert 2014
(Klik voor een grotere afbeelding)

Volledig fotoalbum