Crescendo swingt voor dromen tijdens muziekmarathon

Het is de muzikanten van Crescendo gelukt. Na de bijzondere opening door wenskind Timo op vrijdagavond 10 oktober hebben de leden van Crescendo ruim 25 uur achter elkaar geswingd en gezongen. Dit deden zij om geld op te halen voor Make-A-Wish Nederland en om te vieren dat het eigen Leerlingenorkest 25 jaar bestaat. Het toeval wilde dat ook Make-A-Wish dit jaar haar 25ste verjaardag viert.
Door Lili-Anne de Jongh

Zaterdagavond om 20.00 uur luidde de dirigent van het Leerlingenorkest, Erik Waerts, de gong en werd de cheque van ruim 4300 euro uitgereikt aan Make-A-Wish Nederland directeur Peter Douwes. 'Dit is hartverwarmend', aldus Douwes. 'Ik heb ontzettend veel bewondering voor de manier waarop de organisatie dit heeft opgezet. Zo zie je maar; mensen zijn samen tot bijzondere dingen in staat! We kunnen nu samen nog meer wensen waarmaken.'

Startsein
Vrijdagavond 10 oktober om 19.00 uur werd het startsein door wenskind Timo gegeven. Niet alleen mocht hij de marathon openen, ook mocht hij met het Leerlingenorkest een nummer meespelen. Timo heeft een voorliefde voor muziek en genoot zichtbaar van dat moment. Na afloop sprak en vroeg hij honderduit over de instrumenten, het fenomenale optreden van Kleintje Pils en de rest van de onderdelen van de marathon. Zowel voor hem als zijn ouders en zusje bleek het een gedenkwaardige avond. 'Dit was zo leuk', aldus een trotse Timo.

Veiling
Tientallen bezoekers luisterden daarna met genoegen naar diverse bands, waaronder Pam MacBeth, Funky XL en de Bigger Band, en acts zoals de DJ-show door Crescendo-leden Frederik-Jan de Jongh, Bart Kroon en Tim Faas en het open podium. Publiekstrekker was de grootste veiling, begeleid door Jan Schrama. Voor een enkeling begon daarna het nachtprogramma in de Julianakerk, bakkerij Ammerlaan en Schiphol Airport, waar de stewards en stewardessen van KLM blij verrast waren met Crescendo haar komst.

Flashmob
De zaterdag deed niet onder voor de vrijdagavond. De workshops en de muzikale lunch en concertjes trokken veel bekijks, waarna de regen werd weg gedanst door dansers en danseressen van Dansstudio Sonja en leden van Crescendo tijdens een spectaculaire flashmob op het dorpsplein ingestudeerd en begeleid door Carola van Zeijl. Slagwerk docent Tom van der Loo kreeg het winkelende publiek aan het dansen door zijn djembé-workshop, waarna Adest Musica een statige serenade aan Crescendo bracht. 'Wij spreken onze complimenten uit aan Crescendo dat zij dit initiatief hebben genomen om 25 uur achter elkaar muziek te maken; niet alleen voor zichzelf maar vooral voor Make-A-Wish Nederland. Alle lof', aldus voorzitter van Adest Musica Kees de Jong. Het laatste half uur kwamen oud-leden en leden van het leerlingenorkest van Crescendo bij elkaar in de Julianakerk en telden zij met onder andere The Final Countdown af naar de laatste seconden van de 25 uur. Met een laatste veiling werden de laatste donaties binnengehaald.

Wethouder
'Fantastisch zulke initiatieven, een voorbeeld voor de hele gemeente Teylingen', aldus wethouder Arno van Kempen. 'Vanaf hier gaan we alleen nog maar Crescendo,' sloot Peter Douwes de 25 uur passend af.
Na de overhandiging is door een extra veiling het bedrag nog verhoogd en komt de donatie nu uit op ruim 5000 euro.


Media: