Dirigenten

Onze vereniging telt momenteel 3 dirigenten voor de 4 orkesten. Op deze pagina vind u welke dirigenten dit zijn.
Voor een overzicht van alle dirigenten die in het verleden leiding hebben gegeven over Crescendo Sassenheim, zie hier.

Dirk van der Niet (A-orkest)

Dirk van der Niet werd geboren in Bussum in 1955 en groeide op in Amstelveen. Op 9-jarige leeftijd leerde hij van zijn vader de eerste beginselen van het klarinet spelen. Een jaar later werd hij lid van de KLM harmonie. Na zijn HBS-B opleiding studeerde hij scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na deze studie ging hij alsnog muziek studeren aan het Conservatorium van Alkmaar met als hoofdvakken HaFa-directie (bij Jan Schaap) en klarinet (bij Arjen Arins-Kappers). In 1981 behaalde hij het Praktijkdiploma HaFa-directie en in 1983 het diploma Docerend Musicus klarinet.

Vanaf 1985 studeerde hij klarinet aan het Rotterdams Conservatorium bij Henk de Graaf. In 1988 sloot hij deze studie Uitvoerend Musicus af. In 1994 behaalde hij zijn saxofoonbevoegdheid. Dirk werkt als freelance musicus en is o.a. werkzaam als klarinettist, klarinet- en saxofoondocent, muziekschooldirecteur en dirigent van blaasorkesten.

Hij is mede-eigenaar van muziekuitgeverij Mansarda-Sintra muziekuitgaven. Ten slotte is Dirk actief als gecommitteerde/examinator voor de stichting Unisono.


Erik Waerts (Starters- en Leerlingenorkest)

Op tienjarige leeftijd begon Erik aan zijn eerste trompetlessen. Na vier jaar vervolgde hij deze lessen op het conservatorium in Amsterdam. Maar hij wilde toch eerst zijn school afmaken. Na het behalen van zijn VWO diploma keerde hij terug naar het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Na twee jaar ging Erik in militaire dienst. Hij kwam bij het Artillerie Trompetterkorps en was daar snel ook dirigent.

Twee jaar later vervolgde Erik zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium met als hoofdvakken trompet en directie. Hij speelde trompet in het Nederlands Balletorkest en het Nederlands Theaterorkest en werd trompetdocent. Na een aantal jaren ging hij zich steeds meer toeleggen op het dirigeren van jeugd en opleidingsorkesten. Zo schreef hij daar veel muziek voor en liet hij zijn orkesten horen op diverse festivals in binnen- en buitenland.

Op dit ogenblik is Erik dirigent van het Leerlingenorkest en het Startersorkest van Crescendo Sassenheim en dirigeert hij het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek en het Jeugdsymfonieorkest Haarlemmermeer. Tevens is hij dirigent van de Leerorkesten op de scholengemeenschap Egoli in Amsterdam Zuidoost en het Leerorkest Haarlemmermeer. Verder dirigeert hij nog diverse losse producties. Bij Pier K, het centrum voor kunst en cultuur in Hoofddorp is hij projectleider muziek. Met Jan Vayne reisde hij als dirigent door het land met zijn professionele kamerorkest, the New Symphonic Experience. Erik schrijft muziek met een educatief karakter en geeft deze uit bij Mansarda muziekuitgaven, Molenaar en Kunstfactor. Tenslotte is hij HaFa-gecommiteerde en examinator.

Sophie Graven (Aspirantenorkest)

Sophie Graven werd in 1991 in Lisse geboren. Op achtjarige leeftijd begon zij met trompet lessen bij Crescendo Sassenheim. Na twee jaar stapte zij over op trombone. Bij Crescendo Sassenheim heeft zij jaren met veel plezier in de (jeugd)orkesten gespeeld. Later is zij ook in symfonieorkesten gaan spelen, zoals het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek.

In 2014 is zij afgestudeerd in de richting Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hierna is zij Klassiek Trombone gaan studeren, ook aan het Koninklijk Conservatorium. In juni 2016 hoopt zij af te studeren.

Sophie werkt naast haar studie als muziekdocente op het Fioretti College in Lisse en werkt op freelance basis als tromboniste.