AMV / blokfluitles

Informatie

Over ons - AMV / Blokfluitles - Opleidingen - Orkesten - Contributie - Historie

De lessen

In deze lessen maken de kinderen kennis met de beginselen van muziek, dit is de algemene muzikale vorming (AMV). Zij leren blokfluit spelen, noten lezen en samen spelen. Dit alles gebeurt op een speelse wijze. Deze lessen vormen een goede voorbereiding op het uitkiezen van een ander muziekinstrument. Bij Crescendo kunnen de kinderen na twee jaar blokfluitles/AMV een ander blaasinstrument kiezen zoals klarinet, fluit, trompet, saxofoon, trombone, hobo, fagot, hoorn of bariton. Bij de AMV lessen is er ook de mogelijkheid proef te spelen op een instrument, voordat er een keuze gemaakt wordt op welk instrument je lessen gaat volgen na de blokfluitlessen.

Lesdagen en vakanties

De lessen worden wekelijks op maandagmiddag gegeven. Er wordt les gegeven aan groepjes van maximaal 8 kinderen en de lessen duren 30 minuten. De lessen worden gegeven op de jeugdzolder van de Julianakerk. Het adres is Julianalaan 6 in Sassenheim. De lessen beginnen vanaf 15.45 uur. Tijdens de schoolvakanties van de basisscholen zijn er geen muzieklessen.
De eerste lessen beginnen op maandag 31 augustus. In overleg is later aansluiten mogelijk.

Lidmaatschap en kosten

Ieder kind dat deze lessen gaat volgen, wordt lid van Crescendo en doet mee met de verenigingsactiviteiten zoals een voorspeelavond, concert of slotactiviteit. Zo leren de kinderen hoe leuk het is om te spelen voor publiek. De kosten voor de lessen bedragen € 180,00 per jaar of € 15,00 voor elke maand van het jaar. In de schoolvakanties wordt geen les gegeven. De kinderen krijgen een blokfluit van de vereniging.

Docente

De docente is Moniek Schippers.

Voor meer informatie of om aan te melden kunt u contact opnemen met de commissie opleidingen via het e-mailadres . Er kan ook een bericht gestuurd worden via het Contactformulier.

In onderstaande filmpjes kunt u luisteren naar wat de eerste groep blokfluitleerlingen konden spelen na ongeveer 9 lessen.

Dans
De visboer