Over ons

Informatie

Wanneer je lid wordt van Crescendo Sassenheim krijg je niet alleen de mogelijkheid om een instrument te (leren) spelen en aan een orkest deel te nemen, Er zijn nog tal van andere voordelen te benoemen. Hieronder worden de belangrijkste voordelen van een lidmaatschap bij Crescendo Sassenheim op een rijtje gezet en toegelicht.

Een actieve vereniging met een rijke historie

De Christelijke Harmonievereniging Crescendo bestaat al meer dan 110 jaar en leidt nog steeds een bloeiend bestaan. Het is een vereniging vol muzikale ambitie, waarin plezier in muziek maken en gezelligheid samengaan. De vereniging heeft haar standplaats in Sassenheim, dat een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud biedt. De vereniging telt vier orkesten, waarvan de leden uit Sassenheim en omstreken komen. Deze vier orkesten hebben allen verschillende optredens door het jaar heen. Denk bijvoorbeeld aan het Kerstconcert, het Oranjeconcert en de Aubade. Ook treed ieder orkest elk jaar 1 tot 2 keer op in een verzorgingsinstelling.
Daarnaast verzorgt Crescendo ieder jaar velen optredens in kleinere groepjes, bijvoorbeeld in winkelcentra.

Er is plaats voor beginnende en ervaren muzikanten

Binnen de vereniging is plaats voor kinderen en volwassenen van iedere leeftijd en van ieder niveau. Zo kunnen kinderen op jonge leeftijd deelnemen aan AMV lessen. Tijdens deze lessen doen zij algemene muziekkennis op en leren zij blokfluit spelen.
Verder heeft Crescendo 3 orkesten, van oplopend niveau.

Onderwijs en instructie van gediplomeerde docenten

Crescendo geeft leden van Crescendo de mogelijkheid om lessen te volgen bij gediplomeerde docenten. Alle docenten zijn gekwalificeerd om les te mogen geven en zijn ook afgestudeerd aan het conservatorium. Bijna elke sectie heeft zijn eigen docent of docente. Onder Opleidingen staat meer informatie over de exacte lestijden en docenten per sectie.

Mogelijkheid om aan landelijk erkende HaFraBra-examens mee te doen

Wanneer je lessen volgt bij Crescendo heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan landelijk erkende HaFaBra-examens. Een HaFaBra-examen is een examen voor muziekleerlingen van harmonie, fanfare en brassband (afgekort HaFaBra). Het examen is opgedeeld in de gradaties A, B, C en D. Bij een HaFaBra-examen worden zaken als muziektheorie, speeltechniek en maatgevoel getoetst. Als het examen met goed gevolg is afgelegd, ontvangt de leerling een HaFaBra-diploma.

Mogelijkheid om in verschillende ensembles te spelen

Crescendo biedt ook de mogelijkheid om in verschillende muziekensembles te spelen. Er wordt een ensemble gevormd dat bestaat uit een steeds variƫrend klein aantal leden die leuke en niet te moeilijke, of juist iets moeilijkere muziek met meer uitdaging met elkaar gaan spelen. Optredens kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden in een bejaardentehuis, zorginstelling of bedrijf in Sassenheim en omstreken. Soms ontvangen de ensembles hiervoor een financiƫle vergoeding voor de vereniging.

Lijkt een lidmaatschap bij Crescendo je wel wat? Neem dan contact met ons op! Kijk voor meer informatie en onze contactgegevens onder bestuur of stuur ons een mailtje via contact. We kijken uit naar je komst!